جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۱
تحول در علوم انسانی، پیش نیاز تحول در نظام آموزشی دانشگاه هاست

عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) گفت: ایجاد تحول در علوم انسانی، پیش نیاز تحول در نظام آموزشی دانشگاه هاست.

مهدی اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که در آستانه آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها قرار داریم، اظهار داشت: یکی از مسایلی که حتماً باید مورد توجه اساتید و نخبگان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی قرار گیرد ناظر به وابستگی محتوایی بسیاری از رشته های نظام آموزش دانشگاهی ما به غرب است که از جمله در رشته های علوم انسانی تأثیر این مساله را مشاهده می کنیم.

وی افزود: در بین اساتید و نخبگان کم نیستند افرادی که همچنان بر این باورند که نه تنها علوم انسانیِ غربی، دردی از جامعه را دوا نکرده، بلکه به علل مختلف موجب پدید آمدن مشکلاتی جدید در مسیر رشد و پیشرفت جامعه شده است.

وی با بیان این که بهره گیری درست از ظرفیت نخبگان جوان و خوش فکر در دانشکده های علوم انسانی یکی از مهم ترین بایسته ها محسوب می شود، گفت: سال هاست در خصوص بحث بومی سازی و اسلامی سازی علوم صحبت می شود اما واقعیت آن است که در این راستا نیاز به استفاده از ظرفیت نخبگان جوان دانشگاهی احساس می شود.

این مدرس دانشگاه با اشاره به این که علوم انسانی در یک جامعه، هویت ساز و تمدن ساز هستند، بیان داشت: ما امروز به علوم انسانی ای نیاز داریم که متناسب با زیست بوم جمهوری اسلامی باشد و بتواند از مشکلات موجود کشور گره گشایی نماید.

وی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که علوم انسانی دارای زیربنای مشترکی است که عمده مشکلات مربوط به زیربناها و زیرساخت هاست، ضمن آن که ما در مسیر تبیین مبانی نیاز به کار قوی و مستمر داریم که در این بازه نیاز به بهره گیری از ظرفیت حوزه و دانشگاه به شکل همزمان احساس می شود.

اسلامی گفت: به هر صورت، ما نیازمند عزم و اراده جدی برای تحقق تحول مطلوب در عرصه علوم انسانی هستیم و لذا باید در این راستا اساتید و نخبگان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه بر اساس یک نقشه راه مشخص وارد گود شوند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha